Bugun...
SON DAKİKA

Dünya derhal harekete geçmeli

Arap ve İslam ülkelerinden temsilciler Çin'in başkenti Pekin'de 'Gazze' gündemiyle bir araya geldi. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, "İnsani felaketin sürmesini önlemek üzere dünya derhal harekete geçmeli" dedi.
facebook-paylas
 Tarih: 20-11-2023 16:03:55  -   Güncelleme: 20-11-2023 16:50:55

Dünya derhal harekete geçmeli

Arap ve İslam ülkelerinden dışişleri bakanları ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Genel Sekreteri'nden oluşan heyet, "İsrail-Filistin çatışması" ve "Filistin sorununun çözümünü" görüşmek üzere Çin'i ziyaret etti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Ferhan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın aldığı heyet, Pekin'de temaslarda bulundu. Arap ve İslam ülkeleri yetkilileri, Gazze'de 'ateşkes' çağrısında bulundu.

Görüşmelerin ardından açıklama yapan Çin Dışişleri Bakanı Vang, "Uluslararası toplum hemen ve şimdi harekete geçmeli, Gazze'deki insani felaketin sürmesini önlemek üzere etkili ve güvenilir tedbirleri almalı" ifadelerini kullandı. Vang, "Arap ve İslam dünyasındaki kardeşlerimizle, çatışmanın durdurulması ve Filistin sorununa kapsamlı, adil, kalıcı çözüm bulunması için çalışmaya hazırız" sözleriyle devam etti. Pekin'in 'Arap ve Müslüman ülkelerin iyi bir dostu ve kardeşi' olduğunu söyleyen Vang, Çin'in 'Filistin halkının meşru ulusal haklarını ve çıkarlarını yeniden tesis etme yönündeki haklı davasını her zaman güçlü bir şekilde savunduğunu' belirtti.

  Bu haber 251 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI