Erdoğan’dan Polislere Sahip Çıkan Açıklama: ‘Azgın Azınlıkla Mücadele Ediyorsunuz’

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 180’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve heyetini Saray’da kabul etti.

A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın 180’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve heyetini Saray’da kabul etti. Erdoğan, polis teşkilatının özverili çalışmalarına övgülerde bulunarak, Türkiye’nin güvenliği için gece gündüz çalışan polislerin önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Erdoğan, yaptığı konuşmada polislerin sadece asayişi sağlamakla kalmayıp, suçlulara karşı cansiperane bir mücadele verdiklerini ifade etti. Emniyet Teşkilatının, teröristlerden çetelere, suçlulara karşı her türlü tehlikeye karşı büyük bir özveriyle görev yaptığını vurguladı.

“Azgın Azınlıkla Mücadele Ediyorsunuz”

Erdoğan, polisin bazen taş, sopa, baltayla hatta asitle saldıran bir azgın azınlıkla mücadele ettiğini belirterek, bu mücadelenin önemine dikkat çekti. “Kimi zaman sokakların terörize edildiği, sizlere taşla, sopayla, hatta baltayla, asitle saldıran azgın azınlığın tetişiyle nasıl mücadele ettiğinizi biliyoruz” dedi. Bu açıklama, son dönemdeki bazı protestolar ve polisin karşılaştığı zorluklar göz önünde bulundurularak yapıldı.

“Çapulcuların Eylemleri Başarısız Oldu”

Erdoğan, özellikle son haftalarda polise yönelik saldırıların arttığını, ancak buna rağmen polislerin görevlerini hukuk çerçevesinde başarıyla yerine getirdiğini söyledi. “Emniyet birimlerimiz, İstanbul merkezli ‘yolsuzluk soruşturması’ üzerinden sokaklarda estirilmek istenen eşkiyalığa fırsat vermemiştir” diyen Erdoğan, polislerin provokasyonlara karşı da kararlı bir şekilde durduğunu belirtti. Gezi olaylarındaki benzer provokasyon girişimlerinin başarısız olduğunu ifade etti.

Polislerin Moral ve Destek Mesajı

Erdoğan, polis teşkilatının halkın güvenliğini sağlama görevini yerine getirirken karşılaştığı zorlukları takdirle karşıladığını belirterek, “Sizler, sadece ailenizin değil, milletimizin de gurur kaynağısınız” dedi. Ayrıca, polislere yönelik yapılan saldırıların, onların görevlerini layıkıyla yerine getirmelerinden kaynaklandığını söyleyerek, polislere olan desteklerini bir kez daha yineledi.

“Saldırılara Müsade Edemeyiz”

Erdoğan, polislere yönelik son dönemdeki saldırılara da değindi ve “Kendini bilmez tiplerin, polisimizi hedef alan saldırılarının sebebi, sizlerin, görevinizi layıkıyla yapmanızdır” şeklinde konuştu. Bu açıklamalar, son günlerde bazı polislerin hedef alındığı ve toplumsal olaylarda polise yönelik tepkilerin arttığı bir dönemde geldi. Erdoğan, bu tür saldırıların hukuk içinde mücadele eden polisler tarafından engelleneceğini vurguladı.

Erdoğan, polisin güçlendirilmesi için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini de belirtti ve polis teşkilatının her türlü destekten faydalanmaya devam edeceğini ifade etti.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Önceki

Sonraki

Benzer Haberler

Yorumlar (0)

YORUM YAZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

POPÜLER HABERLER